Green Label Service is dè duurzaamheid specialist voor hotels, restaurants, congreslocaties en andere gastvrijheidsbedrijven

Wij ondersteunen u bij uw duurzaamheidsbeleid en het behalen van een erkend duurzaamheidslabel (Green Key, Green Globe, etc.).

 

Consultancy

Zoveel mogelijk werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat het hoogst haalbare resultaat wordt behaald.

Audits

Als externe, onafhankelijke auditor voor duurzaamheidslabels voeren wij audits uit zodat een erkend keurmerk behaald kan worden.

Waarom kiezen voor een duurzaamheidslabel?

Steeds meer organisaties kiezen voor een duurzaamheidslabel omdat ze een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en hun inzet zichtbaar willen maken voor anderen, maar er zijn nog meer redenen:

1. Kostenbesparing

Met efficiënte maatregelen kunt u afval, energie, water, etc. besparen. Dat is goed voor het milieu en bovendien bespaart u hiermee kosten. De terugverdientijd van duurzame investeringen is vaak kort. 
Bovendien vervalt de eventuele EED-auditplicht (gedeeltelijk) bij een aantal duurzaamheidslabels.

2. Beter Imago

Het creëert goodwill en bovendien kiezen organisaties die zelf ook een duurzaamheidsbeleid hebben, sneller voor een onderneming met een erkend keurmerk. Daarnaast waarderen gasten de inzet voor mens en milieu en dat zorgt voor een prettigere beleving.
Volgens TripAdvisor scoren ‘eco-leader’ hotels gemiddeld 7% beter in de reviews.

3. Meer gasten / klanten

Een erkend keurmerk, gecontroleerd door een deskundige externe partij, zorgt voor betrouwbaarheid. Vaak is dit al een must voor hotels om geen gasten te verliezen of mislopen. Alle overheidsinstellingen en bedrijven die genoteerd zijn op de Dow Jones Sustainability Index kiezen bijvoorbeeld voor een vergadering of overnachting uitsluitend voor een hotel met erkend keurmerk. 
-33% van alle Nederlandse bedrijven sluit hotels zonder duurzaamheidslabel uit van overnachtingen door medewerkers (ABN Amro onderzoek). Dit percentage neemt ieder jaar toe.
-Volgens onderzoek van Booking.com vindt 87% van de reizigers duurzaamheid belangrijk.

4. Tevreden medewerkers

Medewerkers werken liever voor een organisatie die meer betrokkenheid toont. Labels kijken steeds meer naar goede arbeidsvoorwaarden, omstandigheden en (persoonlijke) ontwikkeling van uw medewerkers.

Waarom kiezen voor consultancy van Green Label Service?

Green Label Service biedt consultancy ter ondersteuning en optimalisatie van een duurzaamheidsproject. Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren en ècht te kijken naar uw specifieke wensen.

1. Ervaring als consultant èn auditor

Door jarenlange ervaring in consultancy en auditing is Green Label Service als geen ander volledig op de hoogte van audit normen en processen. Wij weten precies wat er verwacht wordt en hoe het beste resultaat behaald kan worden.

2. Tijdbesparing

U hoeft geen medewerkers in te zetten die het duurzaamheidsproject naast de huidige werkzaamheden uitvoeren. Het is vaak lastig en tijdrovend om de normen op een juiste manier te interpreteren. Wat wordt er precies bedoelt met een norm? Heb ik wel de juiste informatie verzameld?
De administratieve lasten worden door Green Label Service overgenomen. Voor, tijdens, en na audits staan we u bij.

3. Kennisbehoud

Verloop van personeel komt overal voor. Wij houden een duurzaamheidsarchief voor u bij zodat kennis nooit verloren gaat.

4. Kostenbesparing

Wij geven u advies op maat voor duurzame oplossingen die gebaseerd zijn op eenvoud en besparing.

5. Onafhankelijk advies

Wij vinden het belangrijk om u op maat te adviseren. Iedere organisatie is anders, evenals de inhoud van de duurzaamheidslabels. Daarom kijken wij graag samen met u naar uw wensen en geven eerlijk advies over het label wat het beste aansluit bij uw doelen.