Over Ons

Chrissy van Meersbergen

Sustainability Consultant & Auditor
Eigenaar Green Label Service

Onze doelstelling is ondernemingen te helpen met verduurzaming. Een persoonlijke aanpak, eerlijk advies en maatwerk vind ik belangrijk!

De studie International Tourism Management & Consultancy heb ik cum laude afgerond en ik heb in Australië ervaring opgedaan bij een groot adviesbureau voor toeristische bestemmingen en duurzaamheid. Dit was mijn eerste kennismaking met duurzaamheidscertificaten en consultancy (Green Globe) en ik zag dit als de ideale manier voor mij om werk te combineren met mijn interesses. Terug in Nederland, ontwikkelde ik een duurzaamheidsscan voor organisaties en werd ik aangenomen bij Duurzame Hotels Nederland BV. Daar heb ik bijna 7 jaar gewerkt als consultant en auditor voor allerlei certificaten.

Het starten van mijn eigen onderneming Green Label Service was een mooie vervolgstap. Hiermee kan ik met veel plezier mijn kennis over duurzaamheid delen en ik geniet ervan als ik zie dat er bij ieder nieuw bezoek weer positieve ontwikkelingen zijn. Vooral wanneer mensen naar me toe komen en zeggen; ‘ik eet tegenwoordig steeds meer lokaal en minder vlees, en ik heb mijn kranen aangepast zodat ze minder water verbruiken’, ben ik blij dat mijn werk een verschil maakt.

Soms krijg ik te horen dat het geen nut heeft, wat 1 persoon doet is een druppel op een gloeiende plaat. Maar als iedereen dat kleine beetje extra doet, maakt het volgens mij juist wèl het verschil wat we nodig hebben. Zelf merk ik dat het leuk en vaak gemakkelijk is om bewustere keuzes te maken. Het is fijn om te merken dat steeds meer mensen in mijn persoonlijke en werk omgeving het daarmee eens zijn. Iedere stap telt en ik ben blij dat ik als duurzaamheids-consultant en auditor een rol mag spelen hierin!

Emilie Hagedoorn

Sustainability Auditor
Partner van Green Label Service

Een van mijn favoriete uitspraken is van Nelson Mandela: “It always seems impossible until it’s done.” Ik help u graag bij uw duurzaamheidsreis.

In 2011, na het afronden van een MSc in Responsible Tourism Management bij het International Centre for Responsibile Tourism (ICRT) in Leeds, begon ik met ‘responsible tourism en market access’ consultancy.

Ik ben gekwalificeerd Green Globe en Travelife for Tour Operator Auditor en mijn werkervaring bij Fair Trade Tourism (FTT) in Afrika heeft me uitgebreide kennis over duurzaam toerisme en keurmerken gegeven als ook de ketenvereisten van reissector partners wereldwijd m.b.t. duurzaamheid/MVO. Ik had me geen betere praktische leerschool kunnen wensen en het is een voorrecht om zoveel prijswinnende FTT-certified bedrijven te mogen ondersteunen. Zij bewijzen dat het zakelijk zin heeft om een duurzaam bedrijf te zijn en zijn bovendien bevlogen werkgevers met veel passie voor de mensen en omgeving op wie ze een impact hebben.

Het verbeteren van ‘market access’ en het maximaliseren van je duurzame label is cruciaal voor toeristische ondernemers, vooral kleinere. De afgelopen jaren ben ik betrokken bij diverse Europese market access programma’s. Verbeteringen op het gebied van duurzaamheid zijn onderdeel van het ondersteuningsprogramma naast business development en matchmaking. De reissector en andere opdrachtgevers selecteren hun toeristische partners steeds vaker op basis van duurzaamheidscertificering als bewijs van MVO.

Certificering is niet het antwoord op al onze toerisme uitdagingen maar het is wel een hulpmiddel om je bedrijf te verbeteren, je personeel (en gasten) tevreden te houden, geld te besparen en om naar de buitenwereld en zakelijke partners te communiceren. Het houdt je bovendien lekker scherp wat altijd goed is!

Sabine van Baardewijk

Sustainability Consultant  
Green Label Service

Een statement waarin ik heilig geloof: “de grootste bedreiging voor onze aarde is, denken dat iemand anders hem wel zal redden”. Daarom probeer ik niet de andere kant op te kijken als ik bijvoorbeeld plasticafval op de grond zie liggen. Oprapen en als het even kan recyclen die hap.

Gedurende mijn HBO studie Leisure Management heb ik kennis gemaakt met de hospitality branche. Wat vooral mijn aandacht trok in deze studie is het creëren van belevingen. Ieder die weleens een nachtje in een goed hotel heeft doorgebracht, weet dat hotels dit als één van de beste kunnen. Voor mij is een onderdeel van die beleving de wetenschap dat mijn hotelbezoek niet ten koste gaat van mens, natuur en de omgeving.

Onder steeds meer mensen groeit het besef dat onze manier van leven groener moet. Voor mij is dit niet een eenmalige actie, maar een commitment aan hoe je invulling geeft aan je leven en bedrijfsvoering. Dat vind ik het mooie aan de verschillende duurzaamheidslabels en bedrijven waarmee ik via Green Label Service werk. Ieder jaar vernieuwen ze weer, om vooruitstrevend te blijven en keer op keer na te gaan wat wij beter kunnen doen. Ik wil mensen inspireren dat je het verschil kan maken niet alleen thuis, maar vooral ook op professioneel vlak.

Ik heb zelf een vergelijkbare groei doorgemaakt de afgelopen paar jaren. Nu besef ik, dat ik niet langer een ander of de aarde de prijs wil laten betalen voor de levensstijl waarin wij iedere dag leven.

Het is mijn doel om duurzaamheid te verbinden aan onvergetelijke belevingen. In mijn rol als consultant wil ik met name hotels laten zien hoe leuk dit kan zijn en hoe aanstekelijk dit werkt. Niet alleen voor de gasten die hier plezier aan beleven, maar ook voor de medewerkers van het hotel.

Laten we samen proberen de aarde beter achter te laten dan dat we hem gevonden hebben!