Over Ons

Chrissy van Meersbergen

Sustainability Consultant & Auditor
Eigenaar Green Label Service

Onze doelstelling is ondernemingen te helpen met verduurzaming. Een persoonlijke aanpak, eerlijk advies en maatwerk vind ik belangrijk!

De studie International Tourism Management & Consultancy heb ik cum laude afgerond en ik heb in Australië ervaring opgedaan bij een groot adviesbureau voor toeristische bestemmingen en duurzaamheid. Dit was mijn eerste kennismaking met duurzaamheidscertificaten en consultancy (Green Globe) en ik zag dit als de ideale manier voor mij om werk te combineren met mijn interesses. Terug in Nederland, ontwikkelde ik een duurzaamheidsscan voor organisaties en werd ik aangenomen bij Duurzame Hotels Nederland BV. Daar heb ik bijna 7 jaar gewerkt als consultant en auditor voor allerlei certificaten.

Het starten van mijn eigen onderneming Green Label Service was een mooie vervolgstap. Hiermee kan ik met veel plezier mijn kennis over duurzaamheid delen en ik geniet ervan als ik zie dat er bij ieder nieuw bezoek weer positieve ontwikkelingen zijn. Vooral wanneer mensen naar me toe komen en zeggen; ‘ik eet tegenwoordig steeds meer lokaal en minder vlees, en ik heb mijn kranen aangepast zodat ze minder water verbruiken’, ben ik blij dat mijn werk een verschil maakt.

Soms krijg ik te horen dat het geen nut heeft, wat 1 persoon doet is een druppel op een gloeiende plaat. Maar als iedereen dat kleine beetje extra doet, maakt het volgens mij juist wèl het verschil wat we nodig hebben. Zelf merk ik dat het leuk en vaak gemakkelijk is om bewustere keuzes te maken. Het is fijn om te merken dat steeds meer mensen in mijn persoonlijke en werk omgeving het daarmee eens zijn. Iedere stap telt en ik ben blij dat ik als duurzaamheids-consultant en auditor een rol mag spelen hierin!

Emilie Hagedoorn

Sustainability Auditor
Partner van Green Label Service

Een van mijn favoriete uitspraken is van Nelson Mandela: “It always seems impossible until it’s done.” Ik help u graag bij uw duurzaamheidsreis.

In 2011, na het afronden van een MSc in Responsible Tourism Management bij het International Centre for Responsibile Tourism (ICRT) in Leeds, begon ik met ‘responsible tourism en market access’ consultancy.

Ik ben gekwalificeerd Green Globe en Travelife for Tour Operator Auditor en mijn werkervaring bij Fair Trade Tourism (FTT) in Afrika heeft me uitgebreide kennis over duurzaam toerisme en keurmerken gegeven als ook de ketenvereisten van reissector partners wereldwijd m.b.t. duurzaamheid/MVO. Ik had me geen betere praktische leerschool kunnen wensen en het is een voorrecht om zoveel prijswinnende FTT-certified bedrijven te mogen ondersteunen. Zij bewijzen dat het zakelijk zin heeft om een duurzaam bedrijf te zijn en zijn bovendien bevlogen werkgevers met veel passie voor de mensen en omgeving op wie ze een impact hebben.

Het verbeteren van ‘market access’ en het maximaliseren van je duurzame label is cruciaal voor toeristische ondernemers, vooral kleinere. De afgelopen jaren ben ik betrokken bij diverse Europese market access programma’s. Verbeteringen op het gebied van duurzaamheid zijn onderdeel van het ondersteuningsprogramma naast business development en matchmaking. De reissector en andere opdrachtgevers selecteren hun toeristische partners steeds vaker op basis van duurzaamheidscertificering als bewijs van MVO.

Certificering is niet het antwoord op al onze toerisme uitdagingen maar het is wel een hulpmiddel om je bedrijf te verbeteren, je personeel (en gasten) tevreden te houden, geld te besparen en om naar de buitenwereld en zakelijke partners te communiceren. Het houdt je bovendien lekker scherp wat altijd goed is!

Josine Kraan

Sustainability Consultant 

Met mijn werk hoop ik een verschil te maken voor een betere wereld

Ik ben afgestudeerd aan de Master Global Business & Sustainability en heb ook de opleiding Science of Tourism afgerond aan Wageningen University &
Research. Mensen omschrijven mij als sociaal, resultaatgericht en gemotiveerd. Ik streef naar het best mogelijke resultaat en binnen mijn rol als duurzaamheidsadviseur doe ik hetzelfde voor mijn klanten, door hen te helpen in het Green Key- of Green Globe traject.