Wat doen wij?

Green Label Service zorgt voor verduurzaming van uw organisatie

Wij hebben alle kennis in huis om de duurzame bedrijfsvoering te optimaliseren en eventueel een duurzaamheidslabel te behalen. Green Label Service is dè specialist op het gebied van duurzaamheids-consultancy voor de gastvrijheidsbranche (hotels, congres centra, etc.).

 

Consultancy

Zoveel mogelijk werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat het hoogst haalbare resultaat wordt behaald.

Audits

Als externe, onafhankelijke auditor voor duurzaamheidslabels voeren wij audits uit zodat een erkend keurmerk behaald kan worden.

Waarom kiezen voor een duurzaamheidslabel?

Steeds meer organisaties kiezen voor een duurzaamheidslabel omdat ze een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en hun inzet zichtbaar willen maken voor anderen, maar er zijn nog meer redenen:

1. Kostenbesparing

Met efficiënte maatregelen kunt u afval, energie, water, etc. besparen. Dat is goed voor het milieu en bovendien bespaart u hiermee kosten. De terugverdientijd van duurzame investeringen is vaak kort. 
Bovendien vervalt de eventuele EED-auditplicht (gedeeltelijk) bij een aantal duurzaamheidslabels.

2. Beter Imago

Het creëert goodwill en bovendien kiezen organisaties die zelf ook een duurzaamheidsbeleid hebben, sneller voor een onderneming met een erkend keurmerk. Daarnaast waarderen gasten de inzet voor mens en milieu en dat zorgt voor een prettigere beleving.
Volgens TripAdvisor scoren ‘eco-leader’ hotels gemiddeld 7% beter in de reviews.

3. Meer gasten / klanten

Een erkend keurmerk, gecontroleerd door een deskundige externe partij, zorgt voor betrouwbaarheid. Vaak is dit al een must voor hotels om geen gasten te verliezen of mislopen. Alle overheidsinstellingen en bedrijven die genoteerd zijn op de Dow Jones Sustainability Index kiezen bijvoorbeeld voor een vergadering of overnachting uitsluitend voor een hotel met erkend keurmerk. 
-33% van alle Nederlandse bedrijven sluit hotels zonder duurzaamheidslabel uit van overnachtingen door medewerkers (ABN Amro onderzoek). Dit percentage neemt ieder jaar toe.
-Volgens onderzoek van Booking.com vindt 87% van de reizigers duurzaamheid belangrijk.

4. Tevreden medewerkers

Medewerkers werken liever voor een organisatie die meer betrokkenheid toont. Labels kijken steeds meer naar goede arbeidsvoorwaarden, omstandigheden en (persoonlijke) ontwikkeling van uw medewerkers.

Waarom kiezen voor consultancy van Green Label Service?